Artiklar om nätet

Så hittar du marknadens billigaste mobilabonnemang

Trött på att betala hundratals kronor i månaden för ditt mobilabonnemang? Det finns en hel del billiga alternativ på marknaden men dessa har av naturliga skäl inte samma förmåner som dom dyrare. För den som inte kräver så mycket kan det dock finnas pengar att spara och här följer några tips på hur du hittar marknadens billigaste mobilabonnemang.

Välj ett abonnemang med lite surf

En av dom stora faktorerna som påverkar hur mycket ett mobilabonnemang kostar är surfmängden. Den som behöver eller vill ha fri surf kan alltså inte räkna med att få ett av marknadens billigaste mobilabonnemang.

Den som däremot surfar mestadels hemifrån via WiFi eller som rent av nästan inte surfar något alls kan välja ett abonnemang med en surfmängd på 2–3 GB. Det finns flera operatörer som erbjuder abonnemang med låg surfmängd, varav många kostar under hundralappen.

Utnyttja erbjudanden och rabatter

Student eller senior? Då finns många operatörer som erbjuder speciella abonnemang som ofta har lägre priser. Kanske är det just som student eller senior du har chans att göra ditt livs affär. Se listan hos siten Billigaste Mobilabonnemang för abonnemang till bra priser!

För den som inte kvalar in under ovan nämnda titlar kan det finnas andra bra erbjudanden att ta del av. Många operatörer erbjuder schyssta välkomsterbjudanden av olika slag, till exempel:

  • Rabatterad månadskostnad dom första månaderna
  • Extra surf, till exempel 20 GB, gratis

Kolla alltid vad dom olika operatörerna erbjuder innan ett abonnemang tecknas – och glöm inte att också kolla vilka priser som gäller när erbjudandet har löpt ut.

Fler tips för att hitta marknadens billigaste mobilabonnemang

För den som inte kräver så mycket är det inte så svårt att hitta ett av marknadens billigaste mobilabonnemang – hittar du ett som kostar under hundra kronor i månaden är du nära nog. För den som däremot har högre krav, till exempel vad gäller surf, blir det lite svårare.

Ett tips för att få ner månadskostnaden är att kontakta nuvarande operatör och fråga om det finns möjlighet att förbättra avtalet på något vis. Kanske har du hittat en konkurrent som erbjuder ett snarlikt abonnemang men till lägre pris – då kanske den nuvarande kan tänka sig att matcha det. Det kostar inget att ställa frågan och många av dom större företagen är måna om att behålla sina kunder.