Artiklar om nätet

Mopedfabrikat från alla håll

Det finns en massa olika mopedfabrikat där ute. På så vis kan du som är i behov av ett fortskaffningsmedel som inte är lika dyrt, stort och klumpigt som en bil, skaffa dig en moped som passar just dig. Innan du ger dig ut i djungeln ute bland stadens motorsportaffärer, eller kastar dig ner i begagnat-marknaderna på nätet, är det dock klokt att göra lite efterforskningar först. Fundera igenom vad du ska ha din moped till, hur långa sträckor hade du tänkt köra varje dag? Vill du kunna meka själv med den eller är det okej att den måste lämnas till verkstad så fort den behöver service? Måste den vara snygg eller räcker det om den är praktisk? Vad får den lov att kosta? Lika mycket som en bil eller helst inte mer än en dyr vinterjacka?

När du har svar på alla frågorna ovan, och gärna några till, är det dags att leta upp rätt mopedfabrikat för dig. Kanske är det en Piaggio eller en Yamaha som du och dina förutsättningar behöver?

Den lilla getingen

Ordet vespa har kommit att stå för alla mopeder som inte ser ut som cross-modellen, utan har extrakåpor fram och en lite bekvämare åkning. Vespa är dock inte själva typen av moped, utan en modell från det italienska märket Piaggio. Den var först i sitt slag och fick sitt namn sen en medarbetare på Piaggio utbrustit ”Den ser ut som en geting!” på italienska. Vespa betyder geting och så fick den heta det. En vespa från mopedfabrikatet Piaggio passar dig som uppskattar en klassiker. Den är perfekt för dig som vill ha en moped som man kan lita på och som säkert tar dig från punkt A till B.

Sportig japan

Om du är ute efter en mer sportlig modell så finns det ett gäng olika att välja på. Du kan köra på något svenskt, som till exempel en Crescent eller en Monark. Dessa har även väldigt fina, oftast välfungerade, äldre modeller som är både coola och ovanliga. Eller så kör du japanskt, kanske från Yamaha? Yamaha säljer scooters också, men det är deras cross-modell som är mest populär. Även dessa går att hitta begagnade till ett bra pris. Yamahas mopeder är pålitliga och lätta att serva själv.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *