Artiklar om nätet

5 anledningar att skaffa ett villalarm

Att installera, larma på och larma av ett larmsystem, samt betala en månatlig avgift och hantera falsklarm är saker som många förknippar med larmsystem. Det finns dock fler fördelar än nackdelar med att skaffa ett villalarm, och här presenterar vi några av dessa.

1. Ett villalarm skyddar dina värdesaker

Detta är förstås den fördel med villalarm som de flesta av oss spontant kommer att tänka på. Du känner förmodligen någon som har fått sina smycken, sin elektronik eller andra dyrbara föremål stulna under ett villainbrott. Värst av allt är när det föremål som stjäls har ett högt sentimentalt värde eller är en släktklenod som inte går att ersätta. Med hjälp av larmsystem kan du skrämma bort många potentiella inbrottstjuvar och om någon ändå skulle försöka bryta sig in kan ditt larm varna polisen om detta.

2. Villalarm avskräcker från brott

I en amerikansk studie fann man att antalet villainbrott i ett område minska i takt med att antalet villalarm i det aktuella området ökade. Även inbrotten i de bostäder som inte hade ett eget larmsystem minskade. Ett bra larmsystem skyddar således inte bara dig själv, utan kan även göra grannskapet till en säkrare plats för alla.

3. Du kan fjärrstyra ditt larm

De moderna system för villalarm som idag finns på marknaden gör det möjligt för dig att fjärrstyra ditt larm, samt bevaka vad som sker i din bostad när du inte befinner dig på plats. Beroende på vilken typ av larm du köper kan du även styra låsen på dörrarna, lampor och andra saker i hemmet.

4. Larmet sänker kostnaden för hemförsäkringen

Även om du betalar en månatlig kostnad för ditt villalarm, kan du i slutändan tjäna pengar på att investera i ett larm. Detta då kostnaden för din hemförsäkring ofta sjunker om du meddelar försäkringsbolaget att du har investerat i ett larmsystem. Detta tillsammans med de andra fördelar som systemet för med sig gör larmet till en riktigt bra affär!

5. Du kan hålla koll på dina barn

Tack vare att du kan fjärrstyra ditt larm, kan du även logga in i dess kontrollpanel från jobbet och se vad som händer i ditt hem (förutsatt att ditt larmsystem har kameraövervakning). På så sätt kan du se vad dina barn gör i realtid, vilket ju alltid känns betryggande.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *