Artiklar om nätet

Bilsemester med barnen

Till skillnad från det avlånga svenska riket, är ö-nationen Danmark ett mer kompakt land, vilket gör att det är nära till allt. Den danska ön Själland utgör med sin närhet till Sverige den naturliga utgångspunkten för de flesta semesterresor mellan länderna. Hit tar man sig enklast genom att ta färjan mellan Helsingborg och Helsingör eller genom att åka över Öresundsbron mellan Malmö och Köpenhamn. På ön finns en hel del att göra för den semestrande barnfamiljen och en solig dag är strandlekplatsen vid hamnen i Hornbaek en bra startpunkt!

I huvudstaden Köpenhamn finns förstås massor att se och göra, inte minst på Tivoli, världens näst äldsta nöjespark och den mest kända nöjesparken i landet. Här finns attraktioner för alla barn, stora som små, och adrenalintörstande vuxna är såklart välkomna att åka de också! Nöjesfältet Bakken har ett brett utbud av åkattraktioner, spelhallar, skyttebanor och andra nöjen för barn i alla åldrar. Många kortare semesterutflykter stannar på Själland men det finns mycket mer av Danmark att utforska!

Ett land av LEGO

Ett måste för den barnfamilj som besöker ön Jylland är att ta en tur till Billund, en liten ort med många spännande turistattraktioner! I Skulpturpark Billund står 17 olika skulpturer med väldigt olika utseende och väntar på att upptäckas och på orten finns också LEGOLAND och Lalandia. LEGOLAND är en stor nöjespark där allt, som namnet antyder, är uppbyggt av LEGO. Allt som allt består LEGOLAND av över 50 miljoner LEGO-klossar och är naturligtvis något man måste uppleva om man får tillfälle! Här kan utan problem en hel dag spenderas bland alla små LEGO-världar och åkattraktioner.

Vattenparken Lalandia är ännu en av den lilla orten Billunds verkliga turistmagneter. Lalandia har förutom olika vattenvärldar också racket- och bollhallar, en bågskyttebana och ett gym. Som om inte det vore nog, finns här även ett bowlingcenter, ett casino, en minigolfbana, en sportbar och andra faciliteter som garanterar att alla i familjen har lika roligt, oavsett ålder. 2,6 mil (eller 23 minuter) från Billund ligger Givskud Zoo, en djurpark med spännande djurarter som till exempel amerikansk bison, vit noshörning, dvärgflodhäst, lejon, gorilla och röd panda. Här erbjuds också en safaritur via buss där besökarna får komma girafferna och de andra savanndjuren nära. På ägorna finns också en stor dinosauriepark som är mer välgjord än de flesta andra av sin sort. Även på Givskud Zoo kan en hel dag med fördel förläggas.

Det finns en uppsjö tips för dig som skall på bilsemester med barn och via denna sida kan du hitta matnyttig information och rekommendationer.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *