Artiklar om nätet

Hissnande nöje

Spel i olika former har historiskt sett varit en omstridd aktivitet som har blivit föremål för diverse förbud och statliga monopol. Oavsett förbud har folk över hela världen fortsatt söka lycka och spänning i spel. Ett spel som har vuxit sig oerhört populärt hos en bred massa är Keno. Kanske tänker du genast på Gotland? Mycket riktigt är det från basen på Gotland som dragningen av Keno sänds på svensk TV varje dag sedan 1992. Keno som spel har dock en betydligt äldre historia än så. Det sägs att spelet uppfanns redan för cirka 2000 år sedan som ett sätt att samla in mer pengar och att detta delvis finansierade bygget av den kinesiska muren. Om detta är sant ska låtas vara osagt, men klart står att personen bakom Keno fann ett magiskt spelrecept som fortfarande trollbinder folk.

Less is more

Keno erbjuder en enkel men spännande spelupplevelse där alla kan vinna. Keno är ett okomplicerat spel med stabilt tempo som avgörs helt av slumpen. Likt bingo, fast tvärtom, är det upp till dig som spelare att välja ut ett antal nummer som du vill satsa på. Om dessa nummer sedan ropas upp vid dragningen har du vunnit. Vinsten påverkas av hur många nummer du satsat på. Du kan vinna summor även om inte alla dina nummer blir dragna, men skulle du lyckas träffa alla nummer rätt väntar en stor pott i vinsten. Mycket svårare än så är det inte att spela Keno. Det finns förstås flera valbara tillägg. Ett exempel är Kung Keno där du kan dubbla din vinst. Detta alternativ är dock inget måste.

Lyckan nära till hands

Chansen att vinna pengar är en möjlighet som få tackar nej till. Med nya tekniska möjligheter har casinospel och Keno förflyttat sig ut i vardagen och blivit en allmän aktivitet. Det är nu möjligt att direkt på bussen på väg till arbetet söka lyckan genom att till exempel spela Keno. Det enda som behövs är tillgång till ett fungerade internet och en smart mobil, surfplatta eller dator. Om du skulle vara en av dem som gärna inväntar den spännande dragningen hemma i soffan går detta fortfarande också bra.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *