Artiklar om nätet

Inbrottslarm hemma – bra eller onödigt?

Inbrottslarm hemma – bra eller onödigt?

Olika typer av larm har blivit vanligt i hemmamiljöer men åsikterna kring om det är bra eller om det bara är onödigt skiljer sig. Säkert finns det någon som skaffat ett inbrottslarm och som tycker att det är en väl värd investering, medan någon annan inte alls känner sig lika nöjd med köpet. Skyddar ett inbrottslarm verkligen, eller är det bara en sådan där grej som man ”ska” ha?

Inbrottslarm stoppar tjuvar – men inte alla

En an dom stora orsakerna till att många tycker att inbrottslarm är en onödig investering är för att det inte ger ett hundraprocentigt skydd mot inbrott. Larm skrämmer förvisso bort en del tjuvar men dom mer erfarna, som åker land och rike runt med syfte att göra just inbrott, räds knappast ett larm som ljuder. Dom vet troligen med sig, kanske av erfarenhet, att dom hinner gå in ett par minuter och sno åt sig dom värdesaker dom kommer över, för att sedan lämna utan att varken fastighetsägare eller väktare hunnit på plats.

Med detta sagt är det inte så konstigt att det finns delade meningar i frågan. Är det värt att installera ett larm, om man ändå inte är helt säker?

Många upplever trygghet med larm

Många som har valt att installera ett inbrottslarm upplever dock en ökad trygghet, även om det fortfarande finns en risk att bli utsatt för brott. Bara vetskapen att man aldrig kommer behöva komma hem till en ”plundrad” bostad kan vara skönt, jämfört med överraskningen som uppstår om man inte har något larm.

Uppkopplat eller inte

När det kommer till larm finns en uppsjö att välja bland och en av dom stora skillnaderna är om man valt att koppla upp sitt larm till larmcentral eller inte. Har man gjort det, och larmet skulle gå, så skickas en väktare till platsen. Övervakar man sitt larm själv kommer naturligtvis ingen väktare men det finns en chans att hinna hem och överraska tjuven själv.

Hur vida det är bra eller onödigt med inbrottslarm lär ha delade meningar även fortsättningsvis. Dom mest nöjda är troligen dom som blivit utsatta för inbrott och blivit larmade och fått hjälp i tid, och därmed minimerat skadan.

Några saker som är bra att fundera på, om man står i valet och kvalet mellan att skaffa larm eller inte är:

  • Behov
  • Förväntningar
  • Syfte

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *