Artiklar om nätet

Jobba som bilbärgare i Stockholm

Det händer alltid saker i trafiken. Bilar krockar, ouppmärksamma förare åker i diket, bränslet tar slut eller så kanske motorn bara bestämmer sig för att ge upp. Som bilbärgare i Stockholm är du på många sätt vägens hjälte. Det finns många fördelar med att jobba som bilbärgare i Stockholm, inte minst att det är en uppskattad yrkesgrupp.

Vad krävs för att jobba som bilbärgare?

Först och främst behöver du ett yrkesförarbevis, ett bevis som visar att du har genomgått den lagstadgade utbildningen för att få utföra transporter. Dessutom behöver du ett C- eller CE-körkort. Dessutom behöver du kunna en hel del om motorer, inte minst för att du med hög sannolikhet kommer att behöva felsöka och hitta lösningar ibland via telefon och ibland på plats mitt i trafiken.

Mer än bara bilproblem

Även om kärnan i yrket går ut på att hjälpa bilar (och förare) som har problem så ingår även en förvånansvärt ”mjuk” del i jobbet. När en person ringer en bilbärgare i Stockholm har de oftast hjärtat i halsgropen. De kan vara fyllda med adrenalin och med hög sannolikhet är de även arga, ledsna, rädda eller på något annat sätt känsliga. Som bilbärgare gäller det att ha lite fingertoppskänsla och inte minst kunna en del om kundservice. Känslor smittar av sig och ditt lugn kan skapa en betydligt mer avslappnad och säker situation. Dessutom så kan du lätta upp stämningen och berätta om värre situationer du varit med om i Stockholm, och att allt kommer lösa sig.

Har du ett fordonsintresse, C-körkort och en lugn personlighet kan detta mycket väl vara det perfekta jobbet för dig. Som bilbärgare i Stockholm jobbar du oftast både heltid och jour, plus att du ställs inför varierande arbetsdagar och alla möjliga typer av utmaningar. Förutom bilbärgning kan du mycket väl behöva utföra andra tjänster, exempelvis byta däck, öppna lås, byta bilbatteri eller hjälpa till att starta bilen. Är du en händig person som söker efter ett varierande arbetsdag kan detta vara en utmärkt matchning för dig. Bli en av vägens hjältar du också, jobba som bilbärgare i Stockholm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *