Artiklar om nätet

Stora prisskillnader på begravningsbyråer

Karlstad: Vad kostar en begravning? Allt från 6000 kr till 75 000 kr ungefär. Vi tittar på prisbilden hos ett par begravningsbyråer i eller i närheten av Karlstad. Det är tydligt att priserna varierar kraftigt – men främst utifrån vilken tjänst som de anhöriga vill ha i samband med begravningen. En lokal begravningsbyrå i Karlstad väljer att presentera fyra olika begravningspaket. Det är lösningar som uppskattas av de anhöriga då man inte själv behöver sätta ihop en rad olika tjänster och produkter. Den billigaste begravningen är en ”urnbegravning” och kostar kring 9 000 kr. Det som framförallt gör att priset hålls nere är att någon begravningsceremoni inte ingår. Därmed behövs varken blommor, lokal, kista eller liknande. Det som ingår är en enkel träkista, urna och transport till krematoriet och begravningsplatsen.

Nästa steg hos denna begravningsbyrå är ”Enkel begravning” som kostar ca 12 000 kr. Det är då en enkel ceremoni med. Här går det även att välja det billigaste alternativet vilket är utan ceremoni vilket gör att begravningen kostar ner till 5900 kr. Det dyraste paketet kostar hos denna begravningsbyrå 27 700 kr. En begravning med det mesta man förknippar med detta tillfälle så som finare kista, blommor, ceremoni, begravningsprogram osv.

utforma begravning

En annan begravningsbyrå i Karlstad väljer att ha en mer ”flexibel” lösning för att sätta ihop begravningen. Via hemsidan väljs kista, blommor, urna, annons, minnesstund och mycket annat. Vid varje val finns ett pris vilket gör att man själv kan anpassa begravningen utifrån hur mycket man anser att det ska kosta. Det är därmed även svårt att jämföra priset mot begravningsbyrån ovan eftersom allt handlar om vad man väljer i dessa val. Ännu en begravningsbyrå väljer att inte skriva ut några priser alls. Detta med hänsyn till att allt är så individuellt hur man vill ha det. Det är lätt att titta på paketlösningar och tro att ”allt” ingår men samtidigt kan det tillkomma allt från kistdekorationer och handbuketter till annonser och musiker. Dessa väljer istället att presentera ett pris när kunden bestämt sig för vad man vill ha. Även här innebär det alltså svårigheter att jämföra mot andra byråer i Karlstad. Ta dig tid och se på vad olika begravningsbyråer erbjuder för olika tjänster. Notera vad ni vill ha (och inte vill ha) och kontakta sedan en av dessa begravningsbyråer för att få den hjälp som önskas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *