Artiklar om nätet

Postboxar – hur, var och varför?

Postboxar är inte direkt något nytt med det tycks bli mer och mer populärt bland bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Det finns många olika leverantörer, märken och modeller och är en bra lösning av flera anledningar – inre minst för att det är smidigt. Läs mer om postboxar och hur dom går att få tag i, var dom passar och varför det är en bra lösning här.

Söker ni postboxar så kontakta Citypro eller Skyltab som är proffs på fastighetsboxar.

Få tag i postboxar – hur?

Det finns som sagt flera olika leverantörer av postboxar och att hitta en sådan är inte svårt. Det är bara att göra en snabb sökning på nätet så dyker flera alternativ upp. Det som däremot kan vara svårt är att välja och här kan det vara bra att jämföra lite, till exempel utifrån hur behovet ser ut.

Dom flesta erbjuder olika storlekar – det vill säga olika antal postfack. Här väljs givetvis ett antal som passar till fastigheten, till exempel utifrån hur många bostäder som finns i den.

Det finns även olika modeller – en del som bara har ”vanliga” postfack, och andra som har ett stort fack för större försändelser. Även rent utseendemässigt kan det finnas skillnader och för den som tycker att just utseendet är viktigt finns bland annat följande att välja bland:

  • Lackerade postboxar i olika kulörer
  • Boxar i mässing
  • Boxar i trä, så som ek

Var passar dom?

Postboxar passar i dom flesta typer av fastigheter – inte bara för det finns privata boenden utan också där företag och liknande huserar. Bäst är att montera boxarna inomhus, för att skydda dom mot väder och vind, men det finns även boxar anpassade för utomhusbruk.

Varför är det en bra lösning?

Postboxar har många fördelar och som tidigare nämnt är det en väldigt smidig lösning. Det är smidigt för dom boende i fastigheten eftersom en postbox rymmer mer än ett brevinkast – det är alltså möjligt att ta emot större försändelser. Det är även smidigt för brevbäraren som slipper springa upp och ned för trappor, utan i stället kan lämna all post på ett och samma ställe.

Postboxar bidrar även till ökad säkerhet – dels är som väldigt säkra i sig och varje boende har en egen nyckel till sitt eget fack. Boxar i eller utanför trappuppgången innebär också att brevinkast på dörrar inte behövs, vilket också ökar säkerheten på flera olika sätt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *