Artiklar om nätet

Vad du ska tänka på när du köper mountainbike

Vad du ska tänka på när du köper mountainbike

Allt fler personer får upp ögonen för mountainbikes eller MTB, som de också kallas. Många undrar vilken mountainbike de ska välja, i den här texten kommer vi med några goda råd och tips på saker som kan vara bra att tänka på när man ska köpa en MTB.

Vad är en mountainbike?

En mountainbike passar perfekt för den som cyklar mycket i skogen och på ojämnt underlag. De är slitstarka cyklar som tåls att använda även i lite tuffare förhållanden. Ramen är tjock och upprätt och högre än på vanliga cyklar så att man ska kunna cykla över till exempel stockar och stenar. Ramen är för det mesta gjord av hållbara och slitstarka material som till exempel stål eller aluminium. Styret är rakt med ett bredare grepp så att man kan sitta upprätt och har bra sikt när man cyklar. En mountainbike har ofta ganska många växlar, mellan 16-27 stycken.

Vilken extrautrustning behöver jag?

Det finns många olika tillbehör som man kan köpa till en mountainbike. Många cyklister investerar i en cykeldator med vilken man kan mäta hastigheten, se hur långt man har cyklat och hur fort man cyklar. En verktygsväska med diverse verktyg och reservdelar är ett måste eftersom man ofta cyklar i skogen där man inte har tillgång till cykelreparatör. Skulle din mountainbike gå sönder och du befinner dig långt iväg är de smidigt att ha en verktygsväska med sig. Hållare för vattenflaska är också viktigt eftersom man ofta cyklar ganska intensiva och långa sträckor, då är det viktigt att ha vätska till hands. Givetvis ska du alltid ha med dig en cykelpump så att du lätt kan pumpa upp däcken med mer luft om det skulle behövas.

Tips när du ska köpa en mountainbike 

Det gäller att noga tänka igenom var du kommer att använda din cykel mest. En mountainbike passar till exempel inte att använda när man åker till jobbet eller om du bara kommer att använda cykeln för att åka och handla. Då är det bättre att välja en annan typ av cykel. Det bästa stället att köpa en mountainbike från är din cykelhandlare. De kommer att analysera dina behov och förväntningar och utifrån detta ge dig råd om vilken typ av cykel som kommer att passa dig bäst. Självklart vill de sälja sina produkter men de är också måna om att bygga upp en långvarig och stadig relation till dig som kund.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *