Artiklar om nätet

Kameraövervakning – välutvecklad teknik för din säkerhet

Kameraövervakning – välutvecklad teknik för din säkerhet

Kameraövervakning blir allt mer vanligt i Sverige, fler och fler vill kunna känna sig trygga i sin bostad eller när de uträttar ett bankärende och med den nya tekniken är möjligheterna oändliga.

Kameraövervakning i bostaden

Att kunna titta till sin villa eller sommarstuga även när man inte finns på plats kan kännas tryggt. En övervakningskamera aktiveras direkt när någon rör sig på tomten eller i huset och hjälper dig också att hålla koll på hur mycket snö det finns i på taket på fritidshuset.

De olika kamerasystemen larmar på olika sätt. En del kameror skickar ett sms direkt till din mobiltelefon och meddelar att något har hänt. Användaren kan sedan logga in och se live vad som försiggår, andra system skickar lågupplösta bilder eller använder en speciell app för högupplösta videoklipp. Det bästa är att ha ett system med flera larmkameror som övervakar hela ditt hem och trädgård så att du kan känna dig riktigt trygg.

Kameraövervakning i garage

Kameraövervakning i garage har visat sig vara mycket effektiv och har en avskräckande verkan på inkräktare. Den avskräckande effekten ligger i att någon kan observera gärningspersonenen genom kameran och de kan på så sätt bli upptäckta. Kameror fungerar också som ett verktyg för säkerhetspersonal och polis eftersom de spelar in bevis för framtida utredningar.

Dagens kameraövervakning-system använder mjukvaror som analyserar och sorterar vad som händer i till exempel ett parkeringsgarage. Ett normalt beteende i ett sådant garage är att man går fram till sin bil, låser upp den och åker iväg. Om en person däremot går runt till olika bilar så reagerar kameran och larmar automatiskt om att något skumt är på gång.

Kameraövervakning butik

Många affärer vill kunna använda kameror och spela in vad som händer på försäljningsytan. Syftet är att skydda de anställda och samtidigt förebygga rån, våld och snatterier. Det är viktigt att informera de anställda om varför och var kamerorna finns och respektera de regler om hur länge inspelat bildmaterial får lagras.

Kameraövervakning med smarta funktioner

Den nya generationens övervakningskameror erbjuder en mängd olika funktioner jämfört med traditionell övervakning. De kan till exempelvis automatiskt kontrollera registreringsnummer på bilar, de kan larma när någon kommer in på ett visst område, automatiskt följa efter och zooma in olika objekt, räkna personer eller fordon som passerar ett speciellt ställe och detektera kvarlämnade objekt. Kameran kan även styras på distans och är vanligtvis uppkopplad mot en web-plats där man kan ladda ner videoklippen. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *