Artiklar om nätet

Bilvrak i Uppsala? – Beställ gratis hämtning från bilskrot

Att ha ett bilvrak ståendes i garaget, eller på garageuppfarten, är helt onödigt – dessutom kan det bli riktigt dyrt… Det är även helt gratis att få hämtning från en bilskrot i Uppsala.

Står bilen ivägen – Beställ hämtning

En bil som är tillräckligt gammal och trasig går varken att sälja eller reparera. En del låter dem stå på gården – med tanken att de ska tas han om senare. Risken är däremot att de står kvar under många år och bara är ivägen. Detta samtidigt som de enkelt kan köras bort av en bilskrot. Det finns flera företag som hämtar skrotbilar i Uppsala och kör iväg dem för demolering och återvinning.

 1. Hämtning
  Genom att kontakta en bilskrot går det att komma överens om tid och plats där bilen kan hämtas. Det spelar i detta läge ingen roll om det finns hjul, nycklar eller ens en motor. Bilen kan ändå hämtas – men det är bra att nämna dess skick inför hämtningen.
 2. Registreringsbeviset lämnas över
  När bilen hämtas lämnas registreringsbeviset över. Därmed övergår äganderätten till den bilskrot som hämtar den. Det är alltså viktigt att ha detta bevis tillgängligt inför hämtning. I annat fall kan beställning ske från Transportstyrelsen.
 3. Demolering och Återvinning
  För dig som bilägare är nu problemet över. Bilen har hämtats helt gratis och ägandet har gått över på den valda bilskrot som fick uppdraget. De i sin tur demolerar, återvinner och återbrukar.

Välja bilskrot i Uppsala

Som visas ovan går det alltså lätt och snabbt att bli av med sin skrotbil. Dessutom helt gratis. Spelar det då någon roll vilken bilskrot i Uppsala som väljs? Det beror självklart på vad man prioriterar men det finns vissa saker som kan jämföras.

 1. Upphämtningstider
  Självklart kan inte en bilskrot alltid komma exakt den tiden som bilägaren önskar. Står bilen exempelvis i sommarstugan så blir ägaren relativt begränsad gällande vilka tider som hämtning kan ske på. Om ett företag inte kan komma vissa tider – kanske någon annan kan.
 2. Även utanför Uppsala
  Kan inte den skrot som kontaktas ge den service som önskas? Ring till företag i närliggande städer. Det är mycket vanligt att de hämtar upp bilar inom ett större område. De som hämtar i Uppsala kan därmed lika gärna vara belägna i Enköping eller Södertälje.
 3. Branschansluten
  Att välja en branschansluten bilskrot har ett par fördelar. Framförallt handlar det om att de förbinder sig att följa branschreglerna.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *