Artiklar om nätet

Tvålen från Klairs med svart socker

Klairs är ett varumärke med en rad olika skönhetsprodukter i sitt sortiment. De har bland annat ansiktsmasker och exfoliaters. En nämnvärd produkt är Gentle Black Sugar Charcoal Soap – en tvål med svart socker.

Varför svart socker i Klairs tvål?

Svart socker innehåller glykolsyra, som är mycket bra för den som vill få fin hy. Det finns i många olika skönhetsprodukter, bland annat tack vare följande egenskaper:

  • Med åldern samlas allt fler döda hudceller på hyn. Även faktorer som brist på solljus och brist på noggrann rengöring kan göra att man får ett större behov av att ta itu med döda hudceller. Glykolsyra är effektivt för att ta av det yttersta lagret, och ta fram ett fräschare lager därunder.
  • Anti-aging. Kollagen har vi som mest av när vi är unga. Runt 25 års ålder börjar kroppen bryta ned mer kollagen än den nybildar, och i samband med det börjar ålderstecken anas. Till exempel syns fler linjer och fler rynkor. Dessutom blir huden slappare och torrare. Dessa ålderstecken är något som glykolsyra är effektivt mot.

Tvålen återfuktar

Glykolsyra gör mycket gott, men det kan också baksidor av myntet. En av nackdelarna med att få för mycket av det, är att huden kan bli torr. Klairs Gentle Black Sugar Charcoal Soap har återfuktande egenskaper, så att du inte behöver oroa dig för det. Eftersom den är återfuktande kan den användas dagligen för effektiv rengöring av porer och för att ta bort döda hudceller.

Vad bör man tänka på innan man provar tvålen?

Klairs tvål är mjuk och snäll mot huden, men det finns ändå ett bra saker som är bra att ha i åtanke innan regelbunden applicering påbörjas. Till exempel:

  • Börja sparsamt. Alla reagerar olika på glykolsyra. För att lära känna din hy lite bättre, är det en god idé att börja applicera sparsamt på begränsade områden på kroppen. På så vis undviker du flagning om det visar sig att kroppen reagerar starkt på det.
  • Peta inte om du flagnar. Om du flagnar de första dagarna när du börjat använda den, bör du undvika att peta på huden. I värsta fall kan det leda till ärr.
  • Glykolsyra gör huden känslig mot solen. Om du regelbundet använder dig av glykolsyra, bör du vara noggrann med solskyddsfaktor under sommaren.

(Det finns även andra märken än Klairs som har denna ingrediens)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *