Artiklar om nätet

Från besök till kund

Från besök till kund

När man talar om att synas på Google och att generera trafik via organiska sök, har man kommit långt i att förstå hur man kan bygga verksamheter digitalt. Samtidigt är det inte trafiken som sådan det handlar om. Även om man har stor trafik till sin webbplats är det först i kundrelationen man genererar sälj. Att titta på konverteringsoptimering är därför minst lika viktigt som att få en webbplats att synas. En hemsida med enorma besökarantal kan förvisso hitta alternativa sätt att tjäna pengar även utan att själv tillhandahålla någonting köpbart. Kanske genom att visa annonser eller hänvisa vidare till någon annan. Även detta är dock konvertering.

När man vill förbättra effekten på en webbplats är det gynnsamt att definiera konverteringsmål. Vad detta innebär är att man bestämmer sig för vad man önskar att den som besöker webbplatsen skall utföra. Här finns exempel att börja med:

  • Köpa en produkt
  • Beställa en analys
  • Lämna telefonnummer
  • Prenumerera på utskick
  • Besöka en annonsör

Design för bättre effekt

För att bättre konvertera besök på hemsidan kan man göra en rad tester. Kanske är viss design bättre än någon annan? Innehållet kanske skall formuleras annorlunda? Oavsett vad man kan tänkas göra för ändringar är det viktigt att testa och följa upp. Huvudsaken är att hitta vad som konverterar i just den bransch man jobbar inom. Detta kan se olika ut beroende på en rad faktorer. Oavsett vad man tillhandahåller kan de som är proffs på konverteringsoptimering hitta arbetssätt för att förbättra resultatet. Genom rigorösa tester och studier av beteende kan en webbplats bli gynnsam på kort tid.

Oavsett hur mycket man jobbar med sin konverteringssiffra är det avgörande att det kommer in besökare. Utan besökare finns det ingen som kan interagera med den förträffliga design och struktur man tagit fram. Det är därför vanligt att man jobbar med både konverteringsoptimering och med att generera trafik. Detta kan göras genom köpt annonsering, utskick, organiska sök.. Till och med analog marknadsföring. Oavsett hur man går tillväga kan hjälp med högre konvertering göra stor skillnad. Via denna sida finns åtskilligt att sätta sig in i för att bättre förstå vad konverteringsoptimering innebär samt hur man kan förbättra.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *