Artiklar om nätet

IT support för privatpersoner

IT support för privatpersoner

IT-firmor riktar sig ofta till företag när de erbjuder sina supporttjänster. Idag har dock gemene man minst en dator i hemmet, och utan expertkunskaper kan man ibland stöta på problem som är svåra att lösa. I sådana lägen kan det vara bra att kika på IT support för privatpersoner. En mängd olika tjänster erbjuds, samtidigt som RUT-avdraget har gjort det billigare än någonsin.

Tjänster

Exakt vilka supporttjänster som erbjuds varierar naturligtvis en del från företag till företag. De flesta har alternativet att man antingen kan ringa dem för att få hjälp, eller att man låter dem fjärrstyrd datorn, samtidigt som man har kontakt över telefon. Givetvis går det också att få supporttekniker till hemmet, på plats, men då krävs att man hittar en aktör i närheten. För hjälp över fjärrstyrning eller telefon kan man friare välja vilken aktör man vill anlita supporten av.

Exempel på tjänster vid IT support för privatpersoner:

  • Hantera trojaner och virus.
  • Brandväggsproblem.
  • Problem med router eller wi-fi.
  • Problem med scanner.
  • Installera olika program.
  • Hjälp med att snabba upp datorn.
  • Hjälp med att ställa in e-post.

Ovan nämnda punkter är exempel på vanliga tjänster som erbjuds vid IT support för privatpersoner. Det är dock inte ovanligt att teknikerna även kan hjälpa till med din surfplatta, din telefon eller din kamera, till exempel. Vissa erbjuder också hjälp med TV, till exempel tjänsten att ordna upp ditt hemmabio-system, eller hjälp med att streama musik och film till TV:en från datorn.

RUT-avdraget

Sedan första augusti 2016 kan nu IT-teknikers arbetskostnader subventioneras. Som vanligt gäller det att tjänsten skall utföras i bostaden, eller i nära anslutning till den. Det kan även enbart appliceras på IT support för privatpersoner – varken RUT eller ROT gäller för företag eller föreningar. Du behöver också vara 18 år och ha betalat in tillräckligt mycket skatt under året, för att avdraget ska kunna kvittas mot det som du har betalat in.

Bra att känna till är att RUT och ROT räknas ihop. Den sammanlagda skattereduktionen (per person och per år) får uppgå till max 50 000 kronor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *